حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۱۵ آبان , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 6358 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 363×
معلم جوان عاشق آنجا شده و گم شدهاش را آنجا یافت
2

“مادر اینجا مردان هفتاد ساله در سنگرها می رزمند.”؛ اولین نامه مجتبی از جبهه برای مادرش با این جمله آغاز شده بود. گویا که اندیشه های پاک و زلال و همت والای همه مردان بزرگ جبهه، در تک تک جمله های آن جمع شده و برای مادر فرستاده شده بود. او در قسمتی از نامه […]

پ
پ

“مادر اینجا مردان هفتاد ساله در سنگرها می رزمند.”؛

اولین نامه مجتبی از جبهه برای مادرش با این جمله آغاز شده بود. گویا که اندیشه های پاک و زلال و همت والای همه مردان بزرگ جبهه، در تک تک جمله های آن جمع شده و برای مادر فرستاده شده بود. او در قسمتی از نامه اش که در مهرماه و در اولین اعزام، از خرمشهر برای خانواده اش نوشته بود، از آن ها خواسته بود که تنها به جنگ و دفاع از وطن بیندیشید.
“اول ازهمه باید بگویم که هر جا هستید، اما را دعا کنید و همه سعی کنید مقلد امام باشید. فقط به جنگ بیندیشید و نگویید که من پیر هستم و نمی توانم تفنگ به دست بگیرم. اینجا مردان هفتاد ساله در سنگرها می رزمند. در آخر مادرم مرا دعا کن.”

هفته ها از آمدن او و دوستانش به جبهه سپری می شد. گذر روزها برای برای او بی معنا شده بود. انگار معلم جوان عاشق آنجا شده و گم شده ی خود را در آنجا یافته بود. او در جبهه های گرم خوزستان در منطقه دزفول مشغول آموزش بود.

با عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا و انتصاب سرهنگ صیاد شیرازی به فرماندهی نیروی زمینی ارتش و انجام عملیات ثامن الائمه علیه السلام که به شکست حصرآبادان معروف شد، هماهنگی سپاه و ارتش بیشتر و ارتباط فرماندهان این دو قوا تنگ تر و محکم تر شده بود. کم کم زمینه ها ی تبین استراژِی جدید در جنگ، با هدف آزادسازی مناطق تحت اشغال دشمن فراهم شد.
از میان طرح هایی که در شورای عالی دفاع مطرح بود، طرح قطع ارتباط دشمن از شمال به جنوب با آزاد سازی تنگه چزابه و شهر بستان برای رسیدن به نوار مرز بین المللی نیز وجود داشت.
طریق القدس دومین عملیات مهمی بود که پس از عملیات ثامن الأئمه با هدف آزادسازی بستان و هفتاد روستای منطقه و رسیدن به خطوط مرزی در چزابه طراحی شده بود.
دشمن تا عمق نوار مرزی پیش آمده و وارد خانه های مردم شده بود و این برای رزمندگان اسلام تحمل کردنی نبود. طریق القدس با هدف بیرون راندن دشمن در بامداد ۸ آذر سال ۶۰ آغاز شد و رزمندگان با رمز مقدس یا حسین علیه السلام، نبردی را آغاز کردند که فرماندهی آن را سپاه پاسداران بر عهده داشت. در مجموع ۲۳ گردان از سپاه و ۹ گردان از ارتش در مصاف با ۶۰ گردان مجهز دشمن از چند محور، نبرد نابرابری را آغاز کردند.

نیروهای زنجان ستون های اصلی این گردان ها را تشکیل می دادند. مجتبی نیز به همراه دوستان خود در این عملیات که به مدت دو هفته طول کشید و با موفقیت کامل به پایان رسید، شرکت داشت. معلم جوان با دیدن قهرمانی های دوستانش، در نامه ای که از جبهه برای مادرش می نویسد، این طور از او می خواهد که صبر پیشه کند: “مادر! می دانم که دوری من برایت سخت و دشوار است؛ ولی صبر کن؛ چرا که خداوند با صابران است. من سلامت هستم.”

او مانند نامه ی چندماه پیش خود که در آن درباره ی عملیات بیت المقدس در خرمشهر نوشته بود، در این نامه هم با احساسات پاکش از خانواده می خواهد، او و دوستانش را دعا کنند که خوب بجنگند. او خط پایان را نیز این طور برای خود مشخص می کند:”اگر شهید شوم، خداوند مرا از یاران امام حسین علیه السلام قرار دهد.”

گویا دعای مادران همیشه با مجتبی و دیگر رزمندگان اسلام بود؛ زیرا عملیات “طریق القدس” که به منظور آزادسازی شهر بستان ودسترسی به “هورالهویزه” انجام شده بود، با موفقیت کامل به پایان رسید و علاوه بر بستان، نقطه ی مرزی چزابه نیز از وجود دشمن بعثی پاک شد.

گذشتن نیروها از زمین های رملی صعب العبور، سبب غافل گیری دشمن شده بود، بدین ترتیب همه اهداف از پیش تعیین شده به دست آمد. رزمندگان ایرانی با عبور از منطقه رملی در شمال بستان، دشمن را دور زده و این شهر را فتح کرده بودند.

در مدت یک هفته عملیات، منطقه ای به گستره ی ۶۵۰ پاسگاه مرزی آزاد شدند. پس از گذشت ۴۲۰ روز از آغاز جنگ تحمیلی، رزمندگان توانستند درمنطقه ی عمومی سوسنگرد و بستان، در مرز بین المللی مستقر شوند. همچنین فتح چزابه موجب شد، اتصال قوای دشمن درغرب کرخه و غرب کارون گسسته و توان قوای سپاه سوم و چهارم ارتش عراق در جنوب تجزیه شود.

برگرفته از کتاب راز شرق دجله، به قلم خانم صحرا رضایی

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.