حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 6324 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد دیدگاهها : 363×
عید بزرگ غدیرخم
2

علامه امینی برای جلوگیری از حفظ مصادر احادیث از این اتفاقات تمام کتاب ها را جمع آوری کرده است و اگر این ها تغییر هم ایجاد کنند، اصل آن باقی است. علامه امینی در شرایط بدی از لحاظ امکانات این تلاش ها را انجام داد. غدیر به معنای تمام حقایق آسمانی، تمام رسالت ۱۲۴ هزار […]

پ
پ

علامه امینی برای جلوگیری از حفظ مصادر احادیث از این اتفاقات تمام کتاب ها را جمع آوری کرده است و اگر این ها تغییر هم ایجاد کنند، اصل آن باقی است. علامه امینی در شرایط بدی از لحاظ امکانات این تلاش ها را انجام داد. غدیر به معنای تمام حقایق آسمانی، تمام رسالت ۱۲۴ هزار پیامبر، تکمیل رسالت ختمیه پیامبر (ص) و حقیقت قرآن است. براساس برخی از روایات ثلث قرآن در وصف امیرالمومنین (ع) است.
واقعه غدیرخم یکی از رویدادهای بزرگ دین مبین اسلام است که در پی آن و براساس آیات قرآن کریم، دین اسلام کامل و نعمت خداوند بر مردم تمام شد، اما این واقعه بعد از پیامبر (ص) دچار کتمان و تحریف های گسترده ای شد و دین اسلام را از مسیر مدنظر پیامبر (ص) منحرف کرد. علامه عبدالحسین امینی برای اثبات حقانیت ولایت الهی امیرالمومنین در واقعه غدیر، سالیان سال تلاش کرد تا کتاب گرانسنگ الغدیر را تالیف کند، اما علامه امینی در آخر عمر خود گلایه ای دارد که به هدف اصلی خود نتوانسته است، برسد.

در ادامه پرونده «احیاگر غدیر» که این روزها به بهانه پنجاهمین سالگرد رحلت علامه امینی سراغ حجت الاسلام سیدمصطفی میرلوحی، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیأت امنای دانشگاه امام صادق (ع) رفتیم تا از این گلایه و علل آن بشنویم که ماحصل این گفت وگو را ادامه می خوانید:

غدیر کمال نبوت و تکمیل آخرین و بالاترین نعمت دنیا یعنی بعثت رسول الله (ص)
واقعه غدیرخم از چه لحاظ در دین اسلام دارای اهمیت است که خداوند در قرآن می فرماید: «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً»؟

قرآن مهم ترین حادثه عالم خلقت را مبعث پیامبر (ص) می داند. تمام آنچه در این عالم از کوه تا کهکشان وجود دارد همگی مظهر فیض و رحمت خداوند و همگی نعمت خدا محسوب می شود و می توانیم اصل آفرینش را نیز مهمترین نعمت خداوند نسبت به خود بدانیم. با این وجود خداوند در قرآن می فرماید که مبعث پیامبر، مهم ترین نعمت برای انسان هاست و می فرماید: «لَقَد مَنَّ اللَّهُ عَلَی المُؤمِنینَ إِذ بَعَثَ فیهِم رَسولًا مِن أَنفُسِهِم؛ خداوند بر مؤمنان منت نهاد [=نعمت بزرگی بخشید] هنگامی که در میان آنها، پیامبری از خودشان برانگیخت» اما خداوند می فرماید مبعث رسول الله با این جایگاه در عالم، با واقعه غدیرخم و ابلاغ ولایت و امامت امیرالمومنین کامل می شود و اگر آن نباشد، دین کامل و نعمت تمام نمی شود و همچنین رسالت پیامبر (ص) نیز ابتر می ماند.

خداوند در خصوص هیچ مطلبی با پیامبر (ص) این گونه صحبت نکرده است که اگر انجام ندهی، تمام رسالت الهی تو ابتر و باطل می شود.

خداوند می فرماید مبعث رسول الله با این جایگاه در عالم، با واقعه غدیرخم و ابلاغ ولایت و امامت امیرالمومنین کامل می شود و اگر آن نباشد، دین کامل و نعمت تمام نمی شود و همچنین رسالت پیامبر (ص) نیز ابتر می ماند.

ابلاغ ولایت امیرالمومنین موجب رضایت خداوند از دین اسلام شد؛ زیرا در غیر این صورت با از دنیا رفتن پیامبر (ص)، مردم دوباره به سمت جاهلیت و بت پرستی می رفتند. غدیر، کمال نبوت و تکمیل آخرین و بالاترین نعمت دنیا یعنی مبعث رسول الله (ص) است و اگر غدیر از بین برود و انکار شود، قرآن، رسالت پیامبر (ص) و تمام زحمات ایشان و انبیاء گذشته از بین رفته است.

غدیر، ابلاغ ولایت علی بن ابی طالب (ع) و ۱۱ نور و فرزند پیامبر (ص) از صلب علی (ع) و بطن فاطمه (س) است که به تصریح خود پیامبر (ص) همگی فرزندان رسول الله (ص) هستند. غدیر به معنای تمام حقایق آسمانی، تمام رسالت ۱۲۴ هزار پیامبر، تکمیل رسالت ختمیه پیامبر (ص) و حقیقت قرآن است. براساس برخی از روایات ثلث قرآن در وصف امیرالمومنین (ع) است.

دلیل خباثت و دشمنی های شیاطین برای انحراف غدیر
چرا زمانی که خداوند با این صراحت درباره واقعه غدیر و اهمیت آن سخن گفته است، دشمنان به مخالفت و تکذیب پرداختند؟

متاسفانه از زمان آغاز ابلاغ رسالت، دشمنی های بسیاری با پیامبر (ص) شد و البته این رسم همیشگی تاریخ بوده است که در برابر هر امر حقی، شیاطین براساس قسم خود با آن مقابله می کنند. مقابل ابراهیم، نمرود و مقابل موسی، فرعون بود که در قرآن کریم هم داریم: «وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکَانُوا ۗ وَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ؛ چه بسیار رخ داده که پیغمبری جمعیت بسیار (از پیروانش) همراه او جنگیدند و با این حال، اهل ایمان با سختی هایی که در راه خدا به آنها رسید هرگز بیمناک و زبون نشدند و سر زیر بار دشمن فرو نیاوردند و (صبر و ثبات پیش گرفتند که) خدا صابران را دوست می دارد.»

همواره انبیاء، وظیفه تبلیغی خود را براساس دستورات خداوند اجرایی می کردند و در مقابل، دشمنان نیز با آن ها برخورد و جنگ روانی و فیزیکی می کردند و آن ها را ساحر و دیوانه می نامیدند. همیشه انبیاء در اقلیت و دشمنان در اکثریت بودند. زبان پیامبران برای ابلاغ دستورات خداوند، همواره با نرمی بوده است و در مسیر خود نیز محکم بودند، اما شیاطین و ابلیس نیز در برابر آن ها محکم می ایستادند.

شیاطین با هر نکته ای که در هدایت مردم، نقش بیشتری داشته باشد با توان و فشار بیشتری با آن مقابله می کنند. امیرالمومنین (ع) در خطبه قاصِعَه می فرماید: در شب ۲۷ ماه رجب، من همراه پیامبر (ص) در غار حراء بودم و زمانی که جبرییل بر ایشان نازل شد، من نور هدایت و رسالت را دیدم، بوی نبوت را استشمام کردم و صدای ناله و جیغی گوشخراش را شنیدم و از رسول الله (ص) دلیل را پرسیدم که ایشان فرمود: این صدای جیغ و ناله شیطان بود. مبعث رسول الله بزرگ ترین تیر را به جان شیطان وارد کرد. شیطان همواره با مبعث و تلاش پیامبر (ص) ناراحت بود؛ لذا با ابلاغ پیام غدیر که تکمیل مبعث بود، دشمنی بسیاری داشت، زیرا می دانست اگر پیامبر اسلام، علی (ع) را معرفی کند، تنها انتصاب او نیست؛ بلکه پشت او ۱۱ امام بعدی هستند که همگی باطل کننده نقشه شیطان برای ابتر بودن رسالت و انحراف دین است. بنابراین بیشترین خباثت خود را برای انحراف آن ها خواهد کرد.

امیرالمومنین (ع) در خطبه قاصِعَه می فرماید در شب ۲۷ ماه رجب، من همراه پیامبر (ص) در غار حراء بودم و زمانی که جبرائیل بر ایشان نازل شد، من نور هدایت و رسالت را دیدم، بوی نبوت را استشمام کردم و صدای ناله و جیغی گوش خراش را شنیدم و از رسول الله دلیل را پرسیدم که ایشان فرمود: این صدای جیغ و ناله شیطان بود. مبعث رسول الله بزرگ ترین تیر را به جان شیطان وارد کرد

به طور مثال زمانی که حاج قاسم سلیمانی در جبهه مقاومت با نقشه دقیق برای مبارزه با رژیم صهیونیستی تلاش می کند، دشمن می داند اگر او بماند منطقه از دستان اسرائیل خارج خواهد شد. لذا با او بیشترین و ظالمانه ترین مقابله می کند.

این جریان مقاومت را می توان نمود عینی و امروزی واقعه غدیر دانست. بالاترین مدافع و تجسم غدیر در شرایط کنونی امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری، حاج قاسم سلیمانی و سیدحسن نصرالله هستند. علامه امینی امروز ما مقام معظم رهبری است که حقایق الغدیر را پیاده می کند. علامه حدود نیم قرن، الغدیر را جمع آوری کرد و امروز مقام معظم رهبری و جریان مقاومت اسلامی آن را محقق می کنند، لذا بزرگ ترین دشمنی ها با آنان می شود.

پیامبر در خطبه غدیر
بی توجهی به واقعه غدیر چه پیامدهایی برای دین اسلام دارد؟

تنها راه نجات بشریت، نسخه غدیر است و اگر غدیر کنار رود، جنگ های عربی ـ عجمی، قومی و نژادی یا قبیله ای اوس و خزرج یا جنگ عدنانی و قحطانی ایجاد می شود که مهاجر و انصار به جان هم بیفتند و هر کدام امیر را از خودشان بدانند. دلیل آن است که حکومت الهی رسول الله و امیرالمومنین را زمینی وار تقسیم می کنند. امروز هم این جنگ ها تحت عناوین دموکراسی، سوسیالیسم، اومانیسم و…در جریان است.

در خصوص نصب خلیفه و امام به این دلیل که او جانشین خداست، چه کسی جز خداوند می تواند تصمیم بگیرد؟ بر این اساس در خطبه غدیر پیامبر ۴۰ مرتبه می فرماید: مردم! من علی را نصب نکردم، بلکه او را معرفی می کنم

در اسلام حاکم باید دارای سه ویژگی باشد: ۱ـ نصب الهی، ۲ـ عصمت الهی و ۳ـ علم الهی. و اگر این سه را نداشته باشد، گمراه و طاغوت است. براساس آیات قرآن کریم، حکم و حکومت از آنِ خداوند است و در تمام آیات در خصوص امامت و ولایت داریم که خدا می فرماید: «إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا» یا در آیه دیگر داریم خطاب به داوود نبی داریم «إِنَّا جَعَلْنَاکَ خَلِیفَهً فِی الْأَرْضِ»، بنابراین در خصوص نصب خلیفه و امام به این دلیل که او جانشین خداست، چه کسی جز خداوند می تواند تصمیم بگیرد؟ براین اساس در خطبه غدیر، پیامبر ۴۰ مرتبه می فرماید: مردم! من علی را نصب نکردم، بلکه او را معرفی می کنم. خداوند به پیامبر می فرماید: بَلِّغ؛ یعنی ابلاغ کن آن چه را به تو گفته ایم، نه اینکه انتصاب کن. پیامبر می فرماید: همان خدایی که من را مبعوث کرده، علی (ع) را هم منصوب کرده است و این منطق قرآن است. احیای غدیر به معنای احیای مبعث، قرآن، رسول الله، اسلام و تمام ادیان الهی است.

تبیین الغدیر آرزویی که بر دل علامه ماند
باتوجه به این اهمیت و صراحت در موضوع غدیر، چه شرایط سیاسی و اجتماعی در دوران علامه امینی وجود داشت که ایشان با آن زحمات فراوان به سمت تالیف کتاب الغدیر رفت؟

دشمنان تا جایی که ممکن بود تلاش کردند تا مانع انعکاس حدیث غدیر شوند و دهان ها را بستند، سرب در دهان ها ریختند و افراد را کشتند. دشمنان ۱۰۰ سال نقل احادیث پیامبر را ممنوع کردند. دلیل آن بود که در قرآن، اسم افراد کمتر آمده است. بنابراین نیاز است تا پیامبر و امامان، تفسیر و تاویل هر آیه را بیان کنند، اما دشمنان نقل حدیث را ممنوع کردند تا معانی این آیات مشخص نشود. بسیاری از افراد، شاهد واقعه مباهله بودند و دیدند که علی مصداق «أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ» بود، اما اگر این تاویل و تفسیر بیان نشود، مردم سال ها بعد نمی دانند چه رخ داده است؟

دشمنان ۱۰۰ سال ممنوع کردند تا احادیث پیامبر نقل نشود. دلیل آن بود که در قرآن، اسم افراد کمتر آمده است بنابراین نیاز است تا پیامبر و امامان تفسیر و تاویل هر آیه را بیان کنند اما دشمنان نقل حدیث را ممنوع کرد تا معانی این آیات مشخص نشود

معاویه به راویان پول پرستی همچون «سمره بن جندب» پول می داد تا احادیث را جعل کند و ماجراها را تغییر دهد؛ یعنی با پول، احادیث را کتمان می کرد و با پول بیشتر آن ها را تغییر می داد. در مقابل و در جبهه حق، حضرت زهرا (س)، امیرالمومنین و دیگر امامان معصوم تلاش کردند تا احادیث پیامبر نقل شود که این احادیث و روایت، دستمایه اصلی ۴ کتاب «کافی»، «من لایحضره الفقیه»، «تهذیب الاحکام» و «الاستبصار فِیمَا اختُلف مِن الاخبار» شد. حضرت زهرا و تمام امامان ما برای حفظ این احادیث و نقل واقعه غدیر به شهادت رسیدند. حتی امام حسین (ع) لحظه آخر، خون «مُهجه» قلب خود را به صورت می مالیدند و می فرمودند می خواهم روز قیامت با این صورت خونی به رسول الله بگویم: فلان و فلان من را کشتند؛ یعنی همان هایی که غدیر را از بین بردند، من را کشتند و ما همگی فدای غدیر شدیم.

با توجه به این فشارها و تلاش ها برای از بین بردن واقعه غدیر هرکس بتواند یک حدیث از کتاب اهل سنت برای تایید و اثبات غدیر بیاورد، کار مهم و ارزشمندی کرده است که به همین دلیل علامه امینی در این راستا عمر، سلامت، جسم و جان خود را صرف کرد. زیرا او دید یگانه راه نجات بشریت و تنها راه صلاح و فلاح، غدیر است و تمام شیاطین نیز سر این راه قرار دهند. تصور علامه این بود که حدود ۲۰ سال تمام اسناد مربوط به غدیر را جمع آوری کند و باقی عمر را صرف رساندن این پیام به دیگران کند تا به این وسیله بتواند راه امت اسلامی را تغییر داده و اصلاح کند. لذا در اواخر عمر خود، شکایتی عجیب و جان سوز دارد و می گوید: تصورم این بود بعد از ۲۰ سال جمع آوری این اسناد برای پیاده سازی آن ها فرصت خواهم داشت، اما به دلیل سنگ اندازی ها این کار به طول انجامید. او می فرماید: روز قیامت از این ها شکایت خواهم کرد که سنگ اندازی کردند تا من به کتاب ها دسترسی پیدا نکنم.

تلاش وهابیت برای حذف مصادر الغدیر
با وجود کتاب الغدیر، چرا همچنان شاهد جدل های شیعه و سنی هستیم؟

وهابیت با استفاده از امکانات رسانه ای خود موضوعاتی را به پیروان اهل سنت می گوید تا واقعه غدیر را به انزوا ببرد. بارها در گفت وگو با اهل سنت علاقه آن ها به اهل بیت را مشاهده کردم و باید حساب آنان را از حدود ۲ درصد وهابی که عناد با اهل بیت دارند، جدا کرد که از کشتن بچه شیعه لذت می برند و حرم اهل بیت را تخریب می کنند. اگر یک حدیث متقن از غدیر به گوش جوانان اهل سنت برسد، همگی غدیری خواهند شد. من بارها در مسجد الحرام روز ۱۸ ذی الحجه از اهل تسنن حاضر سوال کردم، می دانید امروز چه مناسبتی است؟ هیچ کدام اطلاع نداشتند!

این روزها وهابیت تلاش می کند تا اسناد مرتبط با غدیر را از نسخه های قدیمی خود حذف کند لذا در چاپ جدید آثار اهل تسنن، بخشی هایی را تغییر و تحریف می کند. محمدحسنین هیکل، وزیر اطلاع رسانی مصر در کتاب «حیات پیامبر (ص)» نقل کرده است که در اولین دعوت پیامبر از خویشان، ایشان فرمودند اولین کسی که به من ایمان آورد، برادر، وزیر و جانشین من است و علی بن ابی طالب (ع) ایمان آورد. بعد از چاپ این کتاب، سعودی ها به او هجمه بسیار کردند تا در چاپ بعدی وزیر و وصی را به کذا و کذا تغییر داد. این گوشه ای از دیکتاتوری و بمباران رسانه ای آن هاست.

اگر یک حدیث متقن از غدیر به گوش جوانان اهل سنت برسد، همگی غدیری خواهند شد. من بارها در مسجد الحرام روز ۱۸ ذی الحجه از اهل تسنن حاضر سوال کردم، می دانید امروز چه مناسبتی است؟ هیچ کدام اطلاع نداشتند!

علامه امینی برای جلوگیری از حفظ مصادر احادیث از این اتفاقات تمام کتاب ها را جمع آوری کرده است و اگر این ها تغییر هم ایجاد کنند، اصل آن باقی است. علامه امینی در شرایط بدی از لحاظ امکانات این تلاش ها را انجام داد؛ به طوری که سِل گرفت از بس این کتاب های خاک خورده و قدیمی را ورق زد و امروز باید از او درس بگیریم و در موضوعات دیگر تلاش کنیم؛ زیرا امروز شرایط برای انجام چنین کارهایی با وجود امکانات رایانه ای و اینترنت مهیا است و نباید بپرسیم چرا علامه امینی، این کار را کرد، بلکه باید بپرسیم ما چرا این کارها را نکرده ایم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.