حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 6378 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 363×
حماسه ۶ بهمن حماسه مقتدرانه علویان مازندران
6

واقعه ششم بهمن سال ۶۰ حماسه مقتدرانه علویان مازندرانی با اعتقاد راسخ مردم آمل بر باری تعالی و امام راحل(ره) در تاریخ انقلاب اسلامی است.به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، همیشه اقتدار سرزمین دیار علویان مازندران بر کسی پوشیده نبود، از سال‌های پیش نوادگان اهل‌بیت پیامبر(ص) احساس کردند که می‌توانند در دیاری ساکن گزینند که […]

پ
پ

واقعه ششم بهمن سال ۶۰ حماسه مقتدرانه علویان مازندرانی با اعتقاد راسخ مردم آمل بر باری تعالی و امام راحل(ره) در تاریخ انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، همیشه اقتدار سرزمین دیار علویان مازندران بر کسی پوشیده نبود، از سال‌های پیش نوادگان اهل‌بیت پیامبر(ص) احساس کردند که

می‌توانند در دیاری ساکن گزینند که سال‌های سال نام‌شان بر سر زبان‌ها مانده و دین‌شان اعتقادی راسخ بر زندگی مردم طبرستان قرار گیرد.
مردمی که با آغاز مبارزه حق علیه باطل بر طاغوت ۲هزار ساله‌ با درایت و رهبریت بنیانگذار و معمار بزرگ انقلاب اسلامی همیشه در صحنه بودند و افتخاراتی را در پیروزی شکوهمند ۲۲ بهمن سال ۵۷ کسب کردند.
این اقتدار و شکوه مردم خطه سبز علویان زمانی پررنگ‌تر می‌شود که مردم نظام جمهوری اسلامی در حالی که به سومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک می‌شدند با مهمانان ناخوانده‌ای روبه‌رو می‌شوند که پایانش با نقش‌آفرینی حماسه بزرگ اسلامی و تاریخی ششم بهمن سال ۶۰ رقم می‌خورد.
طبق مستندات منابع جمهوری اسلامی ایران، از اواخر شهریور و اوایل مهر سال ۱۳۶۰ سربداران انتقال نیروهایشان را به داخل جنگل آغاز کردند و نزدیک به ۱۸۰ تا ۲۰۰ نفر در منگل‌دره مستقر شدند.
از دلایل انتخاب شهر آمل توسط سربداران، سابقه مبارزاتی بالای آمل در هنگام انقلاب ۵۷ و پیش از آن، سابقه برقراری حکومت مردمی در دوران حکومت شاه، دارا بودن یک تشکیلات اولیه و پایه‌ای سازمان‌شان از پیش و همچنین سابقه مبارزات آن شهر علیه قدرت گرفتن حکومت جمهوری اسلامی بین سال‌های ۵۷ تا ۶۰ را می‌توان ذکر کرد. اتحادیه کمونیست‌ها بر اساس مشی مائوئیستی خود و با ذهنیتی که از جنگ‌های چریکی و دهقانی داشت، استقرار در جنگل را به‌عنوان استراتژی خود قرار داد.
مردم آمل برای نابودی گروه سربداران یک‌پارچه شده بودند
یکی از شاهدان واقعه روز ششم بهمن در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: گروه کمونیستی که به‌قصد تصرف وارد شهر آمل شده بودند از قبل نقشه براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را داشتند.
یحیی مقدس با بیان اینکه آنها فکر می‌کردند که چون ایران در مقابل جنگ با عراق است می‌توانند به‌راحتی وارد شهری شده و به تصرف آن شهر بپردازند، یادآور شد: همچنین تصورشان بر این بود که می‌توانند مردم را علیه نظام بشورانند و با هم‌پیمانی آنها سازمان‌های سپاه، بسیج، فرمانداری و نیروی انتظامی را سرنگون کنند.
وی ادامه داد: اگرچه روز پنجم وارد شهر شدند و در چند خانه استقرار یافتند اما روز بعد یعنی ششم بهمن سال ۶۰ با خیل بزرگ مردم شهر و روستا بر علیه‌شان مواجه شدند.
مقدس با اعلام اینکه در آن روز همه از خانه‌های خود بیرون آمده بودند و شروع به ساختن سنگر کرده بودند، اذعان داشت: این مردم با یکدیگر هیچ نسبتی نداشتند اما برای انداختن این مزدوران همه متعهد و یک‌پارچه شده بودند و برایشان فرقی نداشت که مقابل گلوله‌های تفنگ و مسلسل قرار بگیرند.

توطئه گروه کمونیستی  با اراده خداوند نابود شد
فرمانده عملیات سپاه وقت بهمن ۶۰ نیز در بیان این حماسه اسلامی گفت: اهداف گروه کمونیست‌ها و به‌عبارتی گروه سربداران برای انتخاب شهر آمل به چند دلیل متفاوت بوده که مهم‌ترین آن وجود نزدیکی به پایتخت و محور هراز، وجود جنگل‌ انبوه برای مخفی شدن، وجود امام‌زاده عبدالله(ع) که در آنجا به‌عنوان زائران امام‌زاده بدون ایجاد شک و شبهه بین مردم و نیروهای نظامی و انتظامی حضور می‌یافتند و مهمتر از همه پهن شدن سفره سبز برای آنها از سوی روستائیان و مردم آمل بوده است.
اسماعیل سیاحی با بیان اینکه آغاز مبارزه این گروه از اوایل شهریور سال ۶۰ براساس طراحی یک نقشه حساب‌شده بود، افزود: درگیری‌های اولیه نیروهای مسلح سپاه و بسیج و آغاز حماسه اسلامی جنگل از ۱۸ آبان با شهید شدن ولی‌الله کارگر و کشته شدن یکی از گروه کمونیست‌ها بوده است.
وی ادامه داد: این عملیات موجب آگاهی‌بخشی نیروهای انقلابی برای نابودی آنها شد به‌گونه‌ای که در دومین حمله مسلحانه نیروهای ما با این گروه ضدانقلاب موجب شهادت ۱۱ نفر از نیروهای ما و کشته شدن و متواری شدن آنها شد.
سیاحی با تأکید بر اینکه با پیاده کردن نقشه جهت بستن راه‌های ورودی و خروجی جنگل برای عدم‌دسترسی کمونیست‌ها به آذوقه و محاصره آنها از سوی نیروهای بسیجی و سپاه به‌سرکردگی محسن رضایی منجر به روی آوردن آنها در روز پنجم بهمن سال ۶۰ به مرکز شهر آمل شد، گفت: آنها با تعدادی قریب به ۹۵ نفر در خانه‌ای واقع در کوچه بسیج استقرار یافته و شب پنجم در چندین خانه منطقه اسپه‌کلای آمل جای گرفتند.
وی بیان کرد: هر یک از این نیروها کاملاً مسلح و دارای آر‌پی‌چی، مسلسل و تفنگ و نارنجک بودند و در آن روز به مقر بسیج، سپاه، فرمانداری و زندان هر کدام دو تیر شلیک کردند.
یادگار حماسه اسلامی ششم بهمن آمل با بیان اینکه آن شب حضور آنها موجب درگیری و شهید شدن چند نفر از نیروهای انقلابی سپاه شد، افزود: صبح روز ششم نیز مردم از همه طرف به‌سمت گروه منافقین هم‌پای نیروهای نظامی و انتظامی وارد میدان شدند و مقابل آنها ایستادگی کردند.
وی عنوان کرد: نیروهای سربداران از خیل جمعیت مردم غافلگیر شدند به‌گونه‌ای که محسن ریاحی یکی از سرکرده‌های گروه کمونیست در بازجویی‌ها اعتراف کرده بود: بنا نبود سپاه، بسیج یا شهر را بگیریم، تصورمان بر این بود که با تیراندازی در چند نقطه از شهر رعب و وحشت میان مردم را از بین ببریم و بفهمانیم که شهر در امنیت کامل است و آهسته آمل را در اختیار خود درآوریم سپس به‌سمت محمودآباد حرکت کنیم و آنجا را بگیریم اما حضور بی‌شمار مردم با ایجاد سنگرهای بی‌شمار ما را غافلگیر کردند.
سیاحی خاطرنشان کرد: پیروزی ششم بهمن و خلق حماسه تاریخی آن به‌گونه‌ای مانند پیروزی انقلاب اسلامی یک معجزه و به‌اراده خداوند بوده است زیرا هر یک از گروه‌های کمونیستی با داشتن مسلسل و آر‌پی‌چی می‌توانستند بیشتر از ۴۰ شهید تقدیم مردم آمل کنند اما به‌عزم و اراده خداوند این توطئه کمتر از ۱۰ ساعت در هم پیچیده شد و از ۹۵ نفر بیش از ۳۰ نفر آنها به هلاکت رسیدند، ۱۳ نفر دستگیر و مابقی متواری شدند.

حماسه ششم بهمن یک اتفاق مهم جهت تحکیم نظام جمهوری
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به وقوع این حماسه خلق‌الله و اسلامی ششم بهمن آمل، عنوان کرد: آن حادثه به‌نوعی یک اتحاد نامیمون و نامقدسی بین همه کسانی که ضدیت با انقلاب و نظام داشتند، بود که به تحریک‌های گروه‌های مختلفی چون پژاک، منافقین، چریک‌های فدایی خلق اقلیت، پیکار علیه انقلاب اسلامی پرداختند.
عزت‌الله یوسفیان‌ملا با بیان اینکه گروه کمونیستی و یا با عنوان گروه سربداران نیز با اهداف براندازی نظام جمهوری اسلامی با حمایت برخی افراد بومی و روستایی وارد جنگل‌های آمل شدند، افزود: آنها آمادگی حمله نظامی داشتند و فقط نیاز به حمایت مردمی داشتند تا با کمک حرکت مردمی و نظامی تصرف از آمل را شروع و سپس دیگر شهرهای همجوار و در پایان استان مازندران را دنبال کنند.
وی اضافه کرد: این گروه کمونیستی در کوچه به کوچه شهر آمل مستقر شدند و پس از شناسایی برخی از خانواده‌های ضدانقلابی به مباحثه با آنها جهت تصرف شهر پرداختند به‌گونه‌ای که با وجود جنگ تحمیلی و آشفتگی نظام آن را دست‌آویزی برای اجرای نقشه خود در این شهر قرار دادند.
یوسفیان‌ملا با تأکید بر اینکه در آن سال‌ها تقریباً همه کشورها علیه نظام جمهوری اسلامی سوءنیت داشتند، اظهار داشت: این نیروهای ضدانقلابی نیز با داشتن سلاح‌های روسی و آمریکایی دست به توطئه علیه سرزمین علویان زدند.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی انتخاب ششم بهمن سال ۶۰ را یک انتخاب تصادفی ندانست و گفت: بین این گروه کمونیستی به‌نوعی خانواده پهلوی نیز بودند و در واقع همان کتاب انقلاب سپید بوده که کتاب آن با نام شاه به چاپ رسید.

وی ادامه داد: در سال ۶۰ نیروهای آموزش‌دیده آن‌چنانی به‌دلیل جنگ ایران و عراق در شهر آمل نبودند و آنها مجهز به سلاح‌های آر‌پی‌جی و مسلسل وارد شهر شدند.

یوسفیان‌ملا با اعلام اینکه روز ششم بهمن تمام خانه‌ها و خیابان‌های شهر آمل پادگان شده بود و مردم با ایجاد هزار سنگر آن جانیان را کمتر از ۱۰ ساعت سرنگون کردند، ابراز داشت: مردم این شهر در آن سال یک چیز را ثابت کردند و وفاداری به نظام و انقلاب اسلامی بوده است.

نماینده مردم آمل در مجلس با بیان اینکه مردم آمل با حماسه اسلامی ششم بهمن بار دیگر شعار ۲۲ بهمن سال ۵۷ را زنده کردند و تهدیدات توطئه‌گران را با وفاداری به جمهوری اسلامی به هر قیمتی نابود کردند، خاطرنشان کرد: همه متوجه شدند که واقعه ششم بهمن یکی از اتفاقات مهم جهت تحکیم نظام جمهوری بوده است به‌گونه‌ای که امام خمینی(ره) با بیان “دیدید مردم آمل چه به روزتان آوردند” در وصیت‌نامه سیاسی و الهی خود از مردم این شهر برای فداکاری‌شان قدردانی می‌کند.

گزارش از کبریا مقدس

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.