هجرت تاریخی و سرنوشت ساز امام رضا (ع) از مدینه به سوی مرو بود. کاروان امام هشتم از منزلگاه های متعددی عبور کرد تا به بصره و مرز ایران رسید. این کاروان از مرز بصره وارد شلمچه شد تا هشتمین امام در خاک ایران قدم بگذارد و این چنین خاک شلمچه، میزبان آن حضرت شد و دروازه ی ورود امام رضا(ع) به ایران لقب گرفت.
کاروان می آید با تداعی ورود مردی از تبار آفتاب و همراهانی با لباس محلی عربی سوار بر اسب ، نزدیک می شود و سیل مشتاقان دور آن را احاطه می کنند. به یاد هجرت غریبانه امام هشتم و به یاد آن ورود تاریخی؛ عده ای اشک می ریزند ، عده ای سلام می دهند و برخی زیر لب یا رضا رضا زمزمه می کنند و زیارت امام رضا می خوانند. همهمه شادی و هلهله بلند می شود. بیرق ها به نشانه شادی به اهتزاز در می آیند ، جوانان به پیشواز کاروان می روند و اشعاری به زبان عربی در مدح امام محبوبشان می سرایند. زنان با چشمانی پر از اشک پشت کاروان حرکت می کنند و کودکان به شادی می پردازند و عشق است که غوغا می کند به یاد لحظه ورود نگین درخشان سرزمین طوس به شلمچه.
کمی آن طرف تر مضیفی با چایی و قهوه عربی پذیرای کاروان می شود. مردانی که با لباس محلی عربی شوق دیدار با مولایشان در چشمانشان موج می زند.
استقبال مردم از کاروان نمادین
مروانی که با لباس محلی در جمع استقبال کنندگان حاضر بود می گوید: ورود تاریخی امام رضا (ع) به ایران نقطه عطفی در تاریخ کشورمان است و سالگرد ورود ایشان باید همه ساله به نحو شایسته ای گرامیداشته شود. وی با اظهار خوشحالی از بازآفرینی واقعه ورود امام هشتم به ایران و مرز شلمچه، ادامه می دهد : برپایی این مراسم تاثیرگذاری بسیاری در میان مردم دارد تا ارزش های مذهبی و دینی ما حفظ شوند.
زینب بچیه که برای استقبال از کاروان نمادین امام رضا (ع) از خرمشهر حضور یافته نیز می گوید: حضور در این مکان مقدس برای ما افتخار است و برای یادآوری عظمت واقعه ورود امام رضا به میهن اسلامی و زیارت شهدای شلمچه حضور یافته ام .وی که به همراه ۲۰ نفر از فعالان موسسه جامعه القران صبا خرمشهر به استقبال کاروان نمادین امام رضا آمده ، می افزاید: یادآوری ورود تاریخی امام رضا به خوزستان و تببین هدف هجرت این امام همام برای نسل امروز ضروری است.
صبا آلدام با دو فرزند خود فاطمه شش ساله و زینب ۹ ساله در برنامه کاروان نمادین امام رضا (ع) حضور یافته، وی در خصوص علت حضورش می گوید: برای زیارت امام رضا (ع) و زیارت شهدا آمده ایم . وی با اظهار خوشحالی از بازآفرینی ورود کاروان امام رضا به شلمچه افزود: من همین جا به دنیا آمده ام و حضور در این مراسم شور و شعف خاصی به من می دهد.
رضا عیدانی که از آبادان برای شرکت در مراسم استقبال از کاروان نمادین آمده نیز می گوید: برگزاری این مراسم به دلیل ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت و خوشحالی از حضور امام رضا در ایران است.
گرامیداشت دهه کرامت و جشنواره امام رضا(ع)
ورود کاروان نمادین امام رضا (ع) به مرز شلمچه در استقبال جشنواره بین المللی امام رضا (ع) چند سالی است که همزمان با دهه کرامت در شملچه گرامی داشته می شود و امسال نیز این واقعه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد بازآفرینی شد .
در این مراسم جمع کثیری از مردم خرمشهر و آبادان و در کنار آنها مسئولانی چون مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد خوزستان، امام جمعه و فرماندار ویژه خرمشهر و فرماندهان نظامی و انتظامی و برخی مسئولان این شهر حضور داشتند.
سید کریم موسوی دبیراجرایی ششمین جشنواره بین المللی شعر رضوی خوزستان مراسم ورود کاروان نمادین را از برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی ا مام رضا (ع) عنوان می کند و می گوید: این جشنواره همه ساله به مناسبت گرامیداشت ورود امام رضا به میهن اسلامی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در استان خوزستان دو برنامه جشنواره شعر رضوی به زبان عربی و مراسم کاروان نمادین امام رضا در این راستا پیش بینی شده، می افزاید: امسال برای ششمین سال متوالی واقعه ورود امام رضا به مرز شلمچه بازآفرینی شد و ۲۹ مرداد ماه نیز شاهد برگزاری جشنواره شعر رضوی در دو شهر اهواز و شوش خواهیم بود.
موسوی می گوید: بیش از ۳۴۰ اثر برای شرکت در جشنواره شعر رضوی به زبان عربی از شاعران داخل و خارج کشور به دبیرخانه ارسال شده که این آثار در حال داوری می باشند.کاروان می آید، پس از حضور در میان مردم به مسجد شهدای شلمچه می رسد، جایی متبرک به حضور شهدا و فضا آمیخته می شود از دلتنگی غریبی به یاد غریب الغربا و عاشقانش که شربت شهادت نوشیدن.
سیل مشتاقان اهل بیت (ع) رو می کنند به مرقد شریف شمس الشموس و می خوانند باهم یکصدا:
“اللهم صل علی علی بن موسی الرضا المرتضی الامام تقی النقی وحجتک علی من فوق الارض ومن تحت الثری الصدیق الشهید صلاه کثیره تامه زاکیه متواصله متواتره مترادفه کافضل ما صلیت علی احد من اولیائک”
چشمانم را بر هم میگذارم..غرق میشوم در خاطرات گنبد طلایی، پنجره فولاد و حرمی که دلها به سویش پر می کشد.
ثبت دیدگاه